Het is belangrijk om je producten bedachtzaam en goed te verpakken. In dit artikel geven wij enkele adviezen en tips om de kans op beschadiging of een afwijzing van een schadeclaim te voorkomen.  




Een product verpakken begint bij je keuze van de buitenverpakking. Erg belangrijk is dat hij niet te groot maar ook niet te klein is. Zorg er daarbij ook voor dat de producten in een stevige rechthoekige of vierkante kartonnen doos verpakt worden. 

De inhoud (het product) mag niet uit de doos steken en plak daarnaast de raden altijd goed dicht met tape of plakband.

Er zijn dozen die speciaal voor het transport zijn ontworpen. Deze bieden meer stevigheid en bescherming. Het is af te raden om een doos her te gebruiken, wanneer dit wel gebeurt, zorg er dan voor dat deze in goede staat verkeerd. Controleer of er geen beschadigingen in deze doos aanwezig zijn. Wanneer er nog (oude) streepjescodes op deze doos zichtbaar zijn, is het verstandig om deze te verwijderen of onleesbaar te maken. Het risico is groot dat de zending anders retour wordt gestuurd.

 


Nadat je de buitenverpakking zorgvuldig hebt uitgezocht, moet je het opvulmateriaal uit gaan zoeken. 

Wanneer een doos groter is dan het product moet overige ruimte helemaal opgevuld worden. Je past het opvulmateriaal aan op het product wat je verstuurd. Zijn het lichte producten dan is het advies om zachte materialen te gebruiken en stevig opvulmateriaal voor zwaardere producten. Dit voorkomt dat het product in de doos gaat schuiven of beschadigd raakt.





Als laatste zal je het verzendlabel op de doos moeten plakken. Plak deze altijd op het grootste vlak van het pakket.

Plak het label niet op een naad want dan is de kans aanwezig dat de barcode niet leesbaar is.