De applicatie- en databasediensten van Logxstar zijn niet rechtstreeks toegankelijk vanaf internet. Een geselecteerde groep engineers heeft toegang tot een VPN die toegang geeft tot onze applicatieservers. Twee-factor-authenticatie (2FA) is vereist voor alle accounts, sterke wachtwoorden worden afgedwongen en de verbinding wordt automatisch verbroken na een korte periode van inactiviteit.

Communicatie met de applicatieservers is alleen mogelijk, eenmaal ingelogd op de VPN, via SSH. We gebruiken op sleutels gebaseerde authenticatie, sleutels worden per medewerker uitgegeven en beheerd via een gecentraliseerd systeem en automatisch geïmplementeerd. Eenmaal ingetrokken worden de sleutels automatisch verwijderd van onze applicatieservers.