Toeslag extra handeling (Non-Conveyables)

Wanneer een pakket door de aard, vorm of verpakking niet automatisch gesorteerd kan worden. Een zending die niet verwerkt kan worden op de door GLS gebruikte automatische sorteersystemen. Deze zendingen worden handmatig

verwerkt, waarvoor een toeslag berekend wordt. GLS kan pakketten weigeren die niet voldoen aan de verpakkingsrichtlijnen. Deze pakketten worden retour gestuurd aan de afzender.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  •  Goederen kunnen vanwege hun aard beschadigen door automatische sortering
  •  Goederen kunnen schade toebrengen aan het automatisch sorteersysteem
  •  Kokers en of rollen
  •  Pakketten hebben uitstekende delen, een niet vlakke bodem of het zwaartepunt van de Zending ligt boven het midden.
  •  Pakketten zijn niet of niet deugdelijk verpakt
  • De lengte van de Zending is groter dan 120 cm en/of de breedte is groter dan 60 cm en/of de hoogte is groter dan 60 cm

Hoe kan ik deze toeslag voorkomen?

Om deze toeslag te voorkomen, raden we je aan om goed te controleren of het pakket juist is verpakt:

  • Probeer aanduidingen die aangeven dat het pakket zorgvuldig dient te worden verwerkt te vermijden (zoals bijvoorbeeld "Breekbaar" stickers)
  • Breng labels horizontaal aan en plaats deze op de langste zijde van de doos
  • Zorg ervoor dat je geen dozen aan elkaar bevestigt
  • Gebruik geen ronde kokers
  • Zorg voor een deugdelijke verpakking

Toeslagen buiten specificaties 
Deze toeslagen gelden specifiek voor GLS zendingen. Controleer voor alle volledigheid ook de algemene toeslagen die van toepassing zijn op alle verzendmethodes.


PakketafmetingMinimaalMaximaal
Lengte10 cm200 cm
Breedte5 cm80 cm
Hoogte1,5 cm60 cm
Gordelomvang
300cm
Gewicht0,1 kg32 kg


Eco toeslag

Het terugdringen én compenseren van CO2-uitstoot,het verantwoord gebruik van (transport)middelen en het optimaliseren van afvalverwerking als gevolg van transportactiviteiten vergt investeringen in duurzame oplossingen en innovatieve projecten. GLS Netherlands hanteert als bijdrage aan deze ontwikkelingen een Ecotoeslag van € 0,05 per pakket.


Toeslag nieuw adreslabel

Het verzendetiket op het pakket dient te voldoen aan de door GLS gestelde eisen. Niet alleen de leesbaarheid van de tekst en de barcode, maar ook de plaats van het etiket op het pakket zijn voorgeschreven. Bij onjuiste etikettering wordt een = nieuw etiket aangebracht door GLS om de verdere (automatische) verwerking te kunnen borgen. Hiervoor wordt een toeslag van €0,15 per pakket in rekening gebracht.


Hoe kan ik deze toeslag voorkomen? Zorg ervoor dat het label juist is geprint en de afdruksnelheid en de belichting juist staat ingesteld, zodat het label goed leesbaar is. Indien het label is beschadigd of foutief is geprint, print het label dan opnieuw. 


Brandstoftoeslag

GLS berekent maandelijks de gemiddelde dieselprijs. Deze is gebaseerd op de grootverbruik dieselprijs gepubliceerd door Transport en Logistiek Nederland. Op de 1e van elke maand wordt de toeslag voor de betreffende maand bepaald. In de berekening voor 2021 gaat GLS uit van een gemiddelde dieselprijs van € 1,07 (exclusief btw) per liter. Bij elke prijsstijging van € 0,025 brengt GLS Netherlands een toeslag van 0,25% per pakket verstuurd met BusinessParcel.


Volumetoeslag

Conform de Algemene Voorwaarden GLS Netherlands geldt voor het berekenen van het volumegewicht van een pakket een omrekenfactor van 300Kg/M3. Voor pakketten die, ongeacht het feitelijke gewicht, een volumegewicht hebben van meer dan 38,4Kg (ofwel 128 liter inhoud), of waarvan de maximale toegestane pakketafmetingen worden overschreden, wordt een extra toeslag berekend van € 4,00 per pakket.


De hierboven genoemde toeslagen kunnen door de vervoerder altijd worden gewijzigd. Aan deze prijzen en/of voorwaarden kunnen daarom geen rechten worden ontleend. Logxstar doet haar uiterste beste om de informatie zo goed mogelijk te informeren. Een toeslag wordt in rekening gebracht wanneer één van de afmetingen de verzendvoorwaarden overschrijdt.

Bij de bovenstaande producten kunnen meerdere eerder genoemde toeslagen van toepassing zijn, ook al staat deze bij een ander product.