Zodra je een webshop opent kun je niet meer ontkomen aan retourzendingen.

Vaak denkt men dat een retour aanmelden veel moeite kost en voelt het als tijdverspilling.

Door een snelle en duidelijke retour procedure aan te bieden hoeft de klant niet veel moeite te doen om een retour aan te melden, op deze manier bouw je een vertrouwensband op met de desbetreffende klant.


Retourzendingen verwerken via het retourportaal.


  • Duidelijk overzicht. In het retouroverzicht  staan alle producten die geretourneerd zijn. Zo kun je eenvoudig de status van het pakket volgen en weet je precies wanneer je retourzending aankomt.
  • Retourlabels eenvoudig printen. Het is niet meer nodig handmatig een retourlabel aan te maken en mee te sturen. Je klanten kunnen automatisch zelf  een retourlabel uitprinten. Het enige dat je nu nog van de klant hoeft te vragen, is het wegbrengen van het pakket naar een in de buurt gelegen servicepunt.
  • Automatische track & trace. De klant kan ten alle tijden zien waar het geretourneerde pakket is en wanneer het geleverd word zo krijgt de klant een vertrouwd gevoel en kan het retourproces makkelijk afgerond worden voor zowel jezelf als voor de klant.
  • Meer bestellingen. Vertel duidelijk aan de klant wat je retourbeleid is van je webshop , bijvoorbeeld in de footer. Wanneer klanten van tevoren weten hoe het  retourneren in zijn werk gaat, verlaagt dit de drempel om bij jouw webshop te bestellen in plaats van bij de concurrent. 




Wil je graag je eigen retourportaal instellen? Maak gebruik van de volgende link: Retourportaal instellen.